Plastivan
gevelbekleding decoratieve panelen duofuse terrasplanken vensterbanken lvt vloeren rolluikprofielen afwerkingsprofielen speciale profielen
plastivan
DuofuseDurasid ART panel Top decor Plastivan   Sitemap
Style Panel About us News Jobs Contact
VillignoPEFC/07-31-294
Art panel collectie
> INTERIO
> CERAMICA
> MOSAIC
> CARRARA
> MARMO
> CRAQUELE
> FORESTLINE
> UNIQUE
> ESSEN
> WIT HOOGGLANS
> TRAVERTINE
INSTALLATIE
GARANTIE
 
Verstuur een mail naar Plastivan

Makkelijk te installeren

PVC panelen zijn eenvoudig te plaatsen. Voor wanden met een volledige effen ondergrond is vastlijmen mogelijk. Voor alle andere toepassingen kunt u kiezen uit nieten, spijkeren of schroeven op houten steunlatten. Voor vochtige ruimtes kiest u best voorbehandeld hout en roestvrije bevestigingen. Indien u dit wenst kunt u extra isolatie tussen de steunlatten aanbrengen.

1/ Wanneer u beslist geen lijm te gebruiken, plaatst u de houten steunlatten op een onderlinge afstand van ongeveer 30 cm tegen wand of plafond. Bevestig de latten horizontaal voor een vertikale plaatsing van de panelen en vice versa.

2/ Meet vooraf het aantal panelen uit. Moet u aan het einde een te smal paneel plaatsen dan is het aan te raden het eerste paneel te versmallen, minimaal 4 cm werkend.

3/ Bij gebruik van profiel n° 91 als startprofiel, moet eerst de korte lip van het achterste deel (T-stuk) verwijderd worden. Plaats daarna het overgebleven deel (L-vorm) rondom het oppervlak dat u wil bekleden. Plaats het eerste paneel en zorg ervoor dat het volledig recht staat (met behulp van waterpas of touw) voor u het vastmaakt. Vastmaken kan door te nieten, spijkeren of schroeven in de nagellip (om de 30 cm). We raden u ten stelligste aan om rondom een ruimte van ongeveer 5 mm vrij te houden. Op maat zagen van panelen en profielen gebeurt best met een fijngetande of coupeerzaag.

4/ Het tweede paneel wordt geplaatst door de tand zo ver mogelijk in de voeg van het eerste paneel te schuiven. U controleert best opnieuw of het paneel volledig recht staat. Naar analogie met het eerste paneel, kan u het tweede en alle volgende panelen nieten, spijkeren of schroeven tot het volledige oppervlak bekleed is. De finale afwerking gebeurt door het decoratieve gedeelte van profiel n° 91 vast te klikken op het onderste deel. Profiel n° 91 is ook uitermate geschikt voor de afwerking van binnenhoeken. Het kan ook zonder afwerkingprofiel. Met een sneetje aan de rugzijde kan het paneel tot de gewenste hoek (zie tekeningen) geplooid worden.

Makkelijk te installeren

Perfecte afwerking

Onze decoratieve panelen van hoge kwaliteit kunnen geplooid worden om een binnenhoek of een buitenhoek te maken. Hiervoor dient u achteraan eerst een stuk uit het paneel te snijden en vervolgens kan u het paneel plooien in de gewenste hoek. Op deze manier kan u een ideale afwerking bekomen.
SpijkerenSchroevenNietenBevestigingsclip
Spijkeren
Schroeven
Nieten
Bevestigingsclip

Passende decoratieve afwerkingsprofielen

<strong>n° 91</strong> Startprofiel<strong>n° 93</strong> Binnenhoek<strong>n° 94</strong> Buitenhoek<strong>n° 92</strong> Verbindingsprofiel
n° 91 Startprofiel
n° 93 Binnenhoek
n° 94 Buitenhoek
n° 92 Verbindingsprofiel

Nieuw universeel profiel nu verkrijgbaar

Ontdek zelf hoe gemakkelijk het is om het universeel profiel te gebruiken voor de plaatsing van de panelen. Nieuw universeel profiel nu verkrijgbaar
DECORATIEVE PANELEN >> ART PANEL > INSTALLATIE Plastivan